Microsoft подготвя голяма промяна в Windows 10

Следващата пролет се очаква значимо обновление на Windows 10 (илюстрация: Microsoft)

В ход са тестовете на значим функционален ъпдейт на операционната система Windows. Участници в програмата Windows Insiders вече имат достъп през канала Skip Ahead до версия с кодово име 20H1 – това е платформата за пролетта на 2020 г.

Подготвя се нещо грандиозно, според публикации в специализирани форуми. Изненадващо за мнозина е, че преди да се появи версията с кодово име 19H2, която е планирана за есента 2019 г., членовете на Windows Insiders вече имат достъп до следващо издание на Windows 10.

Самата Microsoft обяснява решението си с факта, че в Windows 20H1 ще се появят нови функции, които изискват много повече време за опознаване и тестване. Това е ясен сигнал от компанията за предстоящи големи промени в операционната система.

В момента повечето разработчици в екипа на Windows са фокусирани върху предстоящата актуализация с кодово име 19H1, която се очаква да излезе тази пролет. Обновлението ще предложи нова светла тема, подобрени център за известия и пясъчник (Windows Sandbox), както и редица други промени.

Наесен пък излиза актуализацията 19H2, която все още не е налична за тестване от участниците в Windows Insiders. Затова и появата на версия 20H1, планирана за пролетта на 2020 г., предизвика вълнения сред общността на Windows специалистите.

Коментари по темата: „Microsoft подготвя голяма промяна в Windows 10”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Ще увеличат следенето и кейлогинга.

 2. Фофу

  Ех бре, чугунените експерти с ушанки са на всеки километър да плюят “Западен модел на консуматорите”.

  Ами намерете си софтуер от източният модел бе другарчета и си го ползвайте него. Да се надяваме, че там бъка от иновации.

 3. lol

  Дали ще вкарат нормална функция за обединяване на сканирани документи в един, в уинодус скан най-накрая ? ха ха ха
  това би трябвало да е нормална функция,а не да карат потребителите да ползват трети програми за тази дейност 🙂

 4. Коментар

  Тази статия или е платен репортаж от напоследък активните МикроМеки в България, или е писана от някой наистина заблуден младеж, копнеещ да ползва Прозорците постоянно въпреки много фекалии по тях. Windows за декстоп беше нещо преди много години. Прозорец номер 7 беше последното, което долу-горе ставаше за нещо. След 2009-та година да досега прилича на лунапарк, излязът от филма на ужасите. Постоянно разбъркват, защото нямат идея, нямат иновации и ползват типичен Западен модел на кнсуматорите, да пипнем нещо, да оправим нещо, да съсипем 10 други неща, за да може да имат пари едни хора и да се върти колелото на празни оборото като хамстер в клетка с колело.

 5. Фофу

  Antonio Resio аз казах факти. Ти – съвсем нормално, като не можеш да кажеш нищо смислено наплющяваш едно кило тъпотии.

  Обявавам те официално за не ми пука какъв и не ми пука какви ги плющиш.

 6. Antonio Resio

  Фофу, обявявам те за официален Дофин на Съединени Краварски Щати, в името на отца и сина и светаго духа -|-

 7. Фофу

  Anonymous 16/02/2019 17:58 Ти тия “Ф”афли ги остави за друг. Той що речи е дръпнал М$, както той ги нарича като цяло – брой нямат. А за американците – “кравари” и там брой нямат. Ама му е сладко да похапва на тяхната маса. Към тези сертификати имал и Линукс и Cisco. “Краварски” все.

  Лапа на краварите на масата с М$ говна и като се наяде почва речите за великите руснаци и гадните кравари. Ама не работи в МАскве и с руски технологии.

 8. Anonymous

  Фофу,
  най-вероятно човека има в предвид че има сертификат за Windows Server, което няма нищо общо с десктоп версията, докато всяка линукс версия която си инсталираш за десктоп може моментално да се използва за сървър, в тази статия до колкото разбирам става дума за стандартните PC версйи които са наистина доста зле, те са десктоп версии и на тях никой не би инсталирал SQL за използване в PROD примерно.

 9. Фофу

  До Saevar – понеже много го обичаш тоя прякор каун. Я да видим какъв да сложим на теб. Да започнем с говното – говно ама си прилапкал сертификати от М$ и SQL . Сам го каза на 14/02/2019 в този сайт под друга статия. Т.е. сладко ти е да си хапваш от него.

  Ще оставя другите да решат как се нарича такъв на който му е сладко да похапва от говно.

 10. Saevar

  до кауна под мен с тъпия коментар за Убунтуту..

  не съм с Убунту, с друг Линукс съм, погледни скрийншота от Десктопа ми и пак говори че нещо било спряло…
  “http://saevar.drivehq.com/scrnshot.png”

 11. Стамат

  То добре ъпдейти, ама да спрат да разместват местата на функциите в Settings, че всеки път има прмеместено по нещо. Защо го правят и те не знаят.

 12. Anonymous

  Mac……. 🙂 🙂

  Мас е истината, ама не всеки го иска…. 🙂

 13. гост

  на новия пясък може ли да пускаме лапетата да си правят замъци илиии ще е бъгав

 14. мда

  Ох какво пак ще осерат в тази версия. Със всяка по нова версия 10 ката става все по зле. Като че ли нарочно го правят м**** та им…

 15. Napravih si peofil samo za da te naheitq

  Пич, ставай се махай, говно било…ходи си ползвай спрялото убунту. Уиндоус 10 е топа и 300 пъти по добър от 7. Застреляй се ако обичаш

 16. Saevar

  на едно говно и шапка с очила да му сложиш то пак си остава говно…

Коментар