Google започва експанзия с офиси и дейта центрове в САЩ

Google ще вложи милиарди долари в нови офиси и центрове за данни (снимка: Google)

Над 13 милиарда долара ще инвестира тази година Google в изграждане на нови обекти на територията на САЩ. Това ще бъдат офиси и центрове за данни, съобщава CEO-то Съндар Пичаи в блога на интернет компанията.

По-конкретно, Google планира да построи офиси и дейта центрове в няколко нови за компанията щата, както и да направи големи разширения на съществуващи обекти в 14 щата.

Очаква се инвестициите да доведат до наемане на десетки хиляди нови служители в Google, както и до ангажиране на повече от 10 000 работници по време на строителството в Небраска, Невада, Охайо, Тексас, Оклахома, Южна Каролина и Вирджиния.

С новите инвестиции Google ще установи присъствие в общо 24 щата, вкл. с дейта центрове в 13 общности. Компанията подчертава също ангажимента си да използва 100% възобновяема енергия в своите обекти.

Главният изпълнителен директор Съндар Пичаи отбелязва, че миналата година Google е наел 10 000 души в САЩ и е инвестирал над $9 млрд. долара. Все още редица щати остават неусвоени от компанията, което предполага, че в близките години експанзията ще продължи.

Коментари по темата: „Google започва експанзия с офиси и дейта центрове в САЩ”

добавете коментар...

  1. :о)

    Тази новина ми звучи като отчет пред тръмп.
    Ето отворихме работни места, похарчихме 13 милиарда не ни закачай повече.
    Щото определено от търговска гледна точка едва ли им е рентабилно да
    изграждат и поддържат центрове на дебели заплати в САЩ.

  2. ;

    На този името му на български език се пише и произнася “Сундар Пичай”.

    Едно от големите предимства на българския език и българската азбука е, че се пише точно това, което се и произнася на литературен български (изключваме диалектите).

Коментар