Cisco твърди, че отнема дял от Huawei

От гледна точка на иновациите, никоя друга мрежова компания в света не може да се сравнява с Cisco, смята Чък Робинс (снимка: Cisco)

Cisco успешно конкурира Huawei по целия свят и отнема дял от китайския производител на мрежово оборудване, заяви в интервю за CNBC главният изпълнителен директор на компанията Чък Робинс.

Подразделението на Cisco за работа с доставчици на услуги в Европа и Азия, където американската компания се конкурира с Hauwei, демонстрира позитивна динамика, подчертава Робинс.

По неговите думи, когато избират между технологиите на Cisco и Huawei, клиентите отдават предпочитание на американската компания. Робинс твърди, че от гледна точка на иновациите, никоя друга мрежова компания в света не може да се сравнява с Cisco.

Продажбите на Cisco за последното тримесечие се покачиха с 5% до 12,45 млрд. долара, а чистата печалба възлиза на 2,8 млрд. долара. В сегмента на инфраструктурните платформи, където влизат комутатори, маршрутизатори и оборудване за дейта центрове, Cisco бележи ръст от 6% на годишна база.

На фона на добрите финансови резултати, акциите на американския производител поскъпнаха с 3%. Според анализатори, Cisco зависи слабо от китайския пазар – на него се падат само 2% от приходите на компанията. Поради това няма причина Cisco да се безпокои от предимствата на Huawei в Китай.

Коментари по темата: „Cisco твърди, че отнема дял от Huawei”

добавете коментар...

  1. мале

    хахахаха, даже не знам как да го кажа… първо внасят слух, че крадът информация и подслушват както “смех” е написал, а сега се бият в гърдите, че са им превзели пазара!? направо работата е ” да бутнеш баба си ….”

  2. Fishcake

    Да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш защо бърза.

  3. Смех

    Забавно, ЦРУ срещу МДС (Министерство на Държавната Сигурност на Китай) – кой ще събере повече лична информация?

Коментар