Windows 10 ще улесни достъпа до Linux файлове

Интеграцията на Windows 10 с Linux става все по-тясна (източник: Microsoft)

В предстоящата актуализация на Windows 10 през април ще се появи възможност за по-лесен достъп до Linux подсистемата (WSL), която бе интегрирана в платформата на Mircosoft с излизане на версия 10 и постоянно се развива.

По-конкретно, потребителите ще получат опция за достъп до файловете и файловата система на Linux непосредствено от File Explorer на Windows 10, съобщи sotfpedia.com. Подобна функционалност вече е реализирана в Windows 10 под номер 18836, която се явява предварителна версия на обновлението, очаквано през пролетта на 2020 г.

Според източници от Microsoft обаче, подобна възможност ще се появи още с актуализацията на Windows 10 през април т.г. Достъпът до Linux файловете ще става изключително лесно – с въвеждане на explorer.exe в дистрибуцията на Linux, инсталирана в Windows 10, в резултат на което се отваря прозорец с файловете на Linux.

За потребителите ще бъдат достъпни почти всички възможности за операции с файлове, вкл. копиране, преместване и т.н. Новата функция все още се намира на ранен етап на разработка, като се очаква да бъдат добавени и допълнителни възможности впоследствие.

През април т.г. ще стане достъпна Windows 10 версия 1903, която ще включва новата функция за улеснен достъп до Linux. Не се съобщава дали тя ще повиши системните изисквания. Актуализацията Windows 10 April 2019 Update ще бъде завършена напълно през март, след което ще започне разпространението й в глобален мащаб.

Коментари по темата: „Windows 10 ще улесни достъпа до Linux файлове”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Много мило изказване за лайнукс.бг. Дано и за вас така мило се изказват!

  2. Anonymous

    Бреее, тези от от лайнукс.бг серат навсякъде

  3. Anonymous

    Линукс има достъп до M$ файлови системи от години, а M$ досега пренебрегваха Линукс.

  4. Anonymous

    Ясно, че M$ иска подличко да яхне конкуренцията, ама да ползваш Линукс в среда на Уиндоус е като да ползваш състезателен болид натоварен върху каруца.

Коментар