Airbus поема към дигиталната трансформация

Airbus ще внедри платформа Dassault Systemes 3DExperience, която цифровизира цялата технологична верига (снимка: Airbus)

Водещият производител на самолети Airbus започна партньорство с френската компания Dassault Systemes, един от лидерите на пазара за софтуер за 3D проектиране и управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM).

Петгодишното споразумение предвижда внедряване в дейността на Airbus на приложения за 3D проектиране, разработка, производство, моделиране и анализ на данни. Това ще позволи на компанията да постигне пробив в дигиталната трансформация на своя бизнес и да положи основата на европейска индустриална екосистема в сферата на авиацията.

Съгласно договора, Airbus ще внедри платформа Dassault Systemes 3DExperience, която цифровизира цялата технологична верига – от проектирането до операциите – с използване на единен модел на данни за унифицирано потребителско изживяване.

Технологията ще направи цифровото проектиране, производство и услуги (DDMS) достъпни за всички подразделения на Airbus и за всички продуктови линии на компанията.

Внедряването на платформата 3DExperience е призвано да ускори дигиталната трансформация на Airbus. В резултат на това, компанията ще може да използва експертизата и базата знания на цялата си екосистема за създаване на решения и потребителско изживяване – това е възможно само в условията на цифрова среда, коментират от Dassault Systemes.

Коментар