Tesla се кани да продава Model 3 на лизинг

Тези 4000 електромобила на Tesla в Сан Франциско ще отпътуват за Европа (снимка: Elon Musk / Twitter)

Tesla планира да предложи на клиентите си лизингова схема за придобиване на електромобили Model 3. Цената на такъв електромобил в момента започва от $42 900 на американския пазар.

Според вътрешна кореспонденция, на която се позовават специализирани издания, Tesla подготвя служителите си за пускане на лизингова програма. Възможно е програмата да стартира след две седмици.

Все още обаче не е взето решение кога точно да започнат продажбите на Model 3 на лизинг. При обявяване на финансовите резултати за тримесечието, шефът на Tesla Илон Мъск заяви, че компанията не е готова да въведе лизинг веднага, но увери, че услугата ще стане достъпна по-късно тази година.

По неговите думи, лизингът е един от възможните начини за стимулиране на търсенето на Model 3, но, от друга страна, подобна услуга може да влоши финансовите показатели на компанията съгласно счетоводния стандарт за отчитане GAAP.

Междувременно, Илон Мъск публикува в Twitter снимка на 4000 електромобила в пристанището на Сан Франциско, предназначени за доставка в Европа. Той обеща, че към края на 2019 година компанията ще произвежда 10 000 коли седмично.

Коментар