Фонд, подкрепян от Cisco, придоби дял в Инвестор.БГ

Фондът 3TS Cisco Growth Fund придоби 16,77% от интернет компанията Инвестор.БГ. Сделката, осъществена в края на миналата седмица, е на стойност 2,49 млн. лв., става ясно от съобщение в сайтовете на интернет групата.
Зад 3TS Cisco Growth Fund стоят инвеститори като Cisco Systems, Inc. и 3TS Capital Partners. Фондът се фокусира върху инвестиции в малки и средни компании от Централна и Източна Европа, развиващи бизнес в сектора на технологиите, медиите и комуникациите.
Според Любомир Леков, изпълнителен директор на Инвестор.БГ, сделката е знакова от гледна точка на това, че в условията на световна финансова криза реномиран партньор като 3TS Capital Partners демонстрира вяра в българския пазар.
Надяваме се това да е сигнал за инвеститорите, че капиталовият пазар в страната е станал отново привлекателен“, коментира Леков, цитиран от investor.bg.
Убеденост в потенциала на българския пазар като цяло и в частност на онлайн медийния сектор е изразил и Йозеф Кьовер, директор Инвестиции на 3TS Capital Partners.
През юли 2004-а година Инвестор.БГ АД реализира първото за интернет компания в Централна и Източна Европа първично публично предлагане на акции (IPO), привличайки над един милион лева. IPO-то е и първото въобще, реализирано в България.
Дружеството е листвано на Българската фондова борса с код (IBG/4IN) и към момента портфолиото му включва шестнадесет продукта в основните сегменти на българското интернет пространство – медии, онлайн услуги и социални общности.
Флагманските сайтове в портфолиото на групата са investor.bg и dnes.bg. Продуктите на компанията достигат до над 50% от българската аудитория, по данни на Gemius.

Коментар