Huawei Matebook X Pro дебютира на MWC 2019

Matebook X Pro е разработен със силен акцент върху дизайна

Ново решение за свързаност от бъдещето – за телефона, за човека, за офиса – така Huawei описа усъвършенствания лаптоп Matebook X Pro, който дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Моделът е разработен на база на отзивите от потребителите за неговия предшественик, които – според производителя – са довели до четворно увеличение на продажбите в сравнение с 2017 г.

Новият Matebook X Pro е разработен със силен акцент върху дизайна. Ново лого, екзотични цветове, остри ръбове характеризират модела. Компютърът е супер тънък – 14,6 мм в най-дебелата си част и 4,9 мм в предната.

Рамките на екрана са изключително тънки – налице е съотношение 91% между екрана и същинския дисплей. От Huawei са вградили технология за пестене на енергия. Бърза безжична връзка позволява скоростно пренасяне на данните: 1733 Mbps през Wi-Fi.

За свързаност са предвидени USB 2, USB 3 и USB-Туре C портове, както и аудио жак. Екранът е сензорен, налична е също камера за сигурност, която е вградена в един бутон на горния ред и изкача при натискането му.

Заслужава внимание връзката между лаптоп и телефон Huawei. Компанията е разработила няколко технологии за бърз обмен на информация между двата типа устройства. Наричат я Share OneHop – технология за бързо прехвърляне на видео, снимки и друго съдържание от телефона на латопа.

Снимки, заснети със смартфона, могат моментално да се „метнат“ на компютъра. Потребителят може да раздруса телефона и с това ще прехвърли видеото, което върви на екрана на компютъра, върху екрана на телефона си. Същата технология позволява лесно копиране и поставяне на текст от едното в другото устройство – например копиране на рецепта от компютъра право на телефона.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар