MWC 2019: Смартфон с вграден проектор излъчва 5 часа кино

Смартфонът с проектор на Balckview може да излъчва изображение върху стена с приличен размер: диагонал до 2,5 метра (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Смартфон с вграден в него проектор за прожектиране на кино върху стена показа компанията Blackview на Световния мобилен конгрес (MWC 2019), който се провежда тази седмица в Барселона.

Като форм-фактор и дизайн телефонът не се отличава от повечето други модели на пазара; даже е доста „обикновено“ изглеждащ, с консервативен дизайн. Горният ръб обаче крие малко „стъкълце“. От него наднича окото на миниатюрен проектор. Той може да излъчва изображение върху стена (разбира се – най-добре да е бяла), с приличен размер: диагонал до 2,5 метра.

Как се отразява това на консумацията на електроенергия? Неизбежен въпрос. Батерията е 4680 mAh и фирмата-създател твърди, че с нея може да се гледат 5 часа филми.

Горният ръб на смартфона крие малко „стъкълце“, от което наднича окото на миниатюрен проектор (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Разбира се, да гледаш дълъг филм и звукът да е тънък и дразнещ като кламери в консерва не е оферта. Затова телефонът може да се свързва чрез Bluetooth към мини-колонка, която да изкара по-прилично озвучаване.

Е, на фона на тази функция не е чак толкова впечатляващо, че телефонът има 16-мегапикселова камера с двойна LED светкавица и 16MP + 2MP двойна селфи камера, но нали все пак е смарфон – и това е необходимо. При все това предната камера е със сензор на Sony, така че изобщо не е за подценяване.

Останалите характеристики са съвсем за уважение: 6-инчов AMOLED FHD екран с резолюция 1080х2160; 6 гигабайта памет и осемядрен процесор (4×2,5GHz ARM Cortex-A53 + 4×1,65GHz ARM Cortex-A53 CPU), чипсет MediaTek Helio P23 MT6763. Операционната система е Android 8.1.

Смартфонът има 16-мегапикселова камера с двойна LED светкавица (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Интерфейсите включват един слот за Nano SIM карта, втори слот за Nano SIM или microSD/TF карта, конектор USB Type-C, аудио изход, бутон за включване, бутон за звука, микрофон и говорител.

Смартфонът с вграден проектор не е 5G, както сега е модерно, но това не е лошо, защото до идването на 5G мрежите има достатъчно време за гледане на филми…

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „MWC 2019: Смартфон с вграден проектор излъчва 5 часа кино”

добавете коментар...

  1. Бай Тоз

    Има ли ги в нашите магазини

  2. Бай Тоз

    Колко струва тая джаджа

Коментар