VMware ще се интегрира пълноценно в Azure

VMware и Microsoft разработват съвместно софтуер, който ще улесни корпоративните потребители при преноса на приложения на база VMware в облака Azure (източник: Microsoft)

Дългоочакваното партньорство между Microsoft и VMware скоро ще стане факт. Софтуерът за виртуализация на VMware ще работи пълноценно в облачната инфраструктура на Microsoft Azure, според публикации в специализирани медии.

Двете компании са конкуренти на пазара за услуги, които помагат на клиентите да управляват частни центрове за данни в процеса на миграция на критично-важни работни процеси в облака.

Клиентите обаче се натъкват на проблеми при използване на средствата за виртуализация на VMware в облака Azure. Това налага търсене на сложни начини за интеграция на продукти.

Проблемът е сериозен, тъй като ограничава възможностите на клиентите на VMware, много от които искат да се възползват от предимствата на облачната инфраструктура за пускане на приложения. Скоро тази ситуация може да се промени.

Според публикация на The Information, в момента VMware и Microsoft разглеждат партньорска сделка, подобна на тази, която през 2016 г. сключиха VMware и Amazon – резултатът от нея е съвместна услуга „VMware Cloud on AWS“, която позволява на компаниите, ползващи софтуер на VMware, лесно да го пускат в инфраструктурата на AWS и да се възползват от облачните услуги на Amazon.

Твърди се, че VMware и Microsoft разработват съвместно софтуер, който ще улесни корпоративните потребители при преноса на приложения на база VMware в облака Azure.

Макар че виртуалните сървъри на VMware могат да се пускат в Azure, настройката им изисква сериозна техническа работа. Тясното сътрудничество между Microsoft и VMware ще опрости в пъти процеса на интеграция.

Коментар