Microsoft работела по нова платформа Lite OS

Тази пролет се очаква анонс на нова операционна система от Microsoft (източник: CC0 Public Domain)

Microsoft работи активно върху нова операционна система, по ускорен график за пускане на пазара. Очаква се платформата да бъде представена тази пролет, според публикации в специализирани сайтове.

В момента разработката е известна под името Lite OS, но на пазара системата може да се предлага под друго наименование. Подробности за новата платформа вероятно ще бъдат изнесени от Microsoft на конференцията за разработчици Build през май.

Твърди се, че през лятото ще започнат мащабни тестове на Lite OS. Не е ясно обаче дали редовите потребители ще получат достъп до системата преди пускането й на пазара.

В интернет дори се разпространяват изображения под формата на екранни снимки, за които се твърди, че отразяват точно интерфейса на Lite OS. Но е възможно интерфейсът да бъде променен към момента на излизане на системата.

Първоначално, Lite OS ще работи само с приложения PWA и UWP, докато финалната версия ще поддържа и Win32. Според по-ранни публикации, новата операционна система ще бъде нещо повече от опростена версия на Windows 10.

Коментар