Има и такова постижение: Най-дебел смартфон!

Energizer PowerMax P18K Pop вероятно е най-дебелият Android смартфон (източник: Mat Smith/Engadget)

Когато повечето производители на смартфони се надпреварват да предложат още по-тънки и по-елегантни устройства, една компания може да се похвали с точно обратното постижение – нейният смартфон вероятно е най-дебелият на пазара!

Умният телефон Energizer PowerMax P18K Pop, който направи своя дебют на Световния мобилен конгрес (MWC 2019) в Барселона, несъмнено претендира за званието най-дебел Android смартфон. Погледнат отстрани, неговият корпус е колкото три айфона.

Energizer PowerMax P18K Pop може да работи цяла седмица с едно зареждане (източник: Mat Smith/Engadget)

Дебелакът“ е разработка на европейската компания Avenir Telecom. Но акцентът в това устройство, разбира се, не е върху дебелината, а в нещо съвсем друго и доста полезно за потребителите. Това е вградената батерия с капацитет 18 000 мАч – фактически, колкото голяма външна батерия, но вградена в смартфона, в резултат на което той е набъбнал сериозно.

Производителят обещава една седмица автономна работа на смартфона, без ограничения в използването. Това е добро постижение за потребители, които постоянно са вперили поглед в своите мобилни устройства и не чак толкова за онези, които ползват смартфона само когато се налага.

Energizer PowerMax P18K Pop е дебел 18 мм, докато iPhone X не превишава 7,7 мм (източник: Mat Smith/Engadget)

И все пак, Energizer PowerMax P18K Pop е дебел 18 мм, докато iPhone X не превишава 7,7 мм – това означава, че Energizer е близо три пъти по-дебел от устройството на Apple. Вероятно на пазара има и други модели с подобни габарити, дори по-дебели, но те са от категорията на подсилените смартфони, със защити срещу различни въздействия.

Коментари по темата: „Има и такова постижение: Най-дебел смартфон!”

добавете коментар...

  1. Робърт Мугабе

    Колко да е по-тънък Ulefone Power 5? Пише, че е дебел 15.8 мм

  2. Fishcake

    В gsmarena и kimovil го водят ~ 30-40 мм, сигурно заради издутината на гърба. Както и да е, пълна тухла 🙂 По-странно е защо е толкова дебел, при условие, че Ulefone Power 5 е 13 ампер/часа, а е доста по-тънък.

  3. Аман

    ша можи ли редакторо да ма просвети кък 7,7х3=18….

Коментар