MWC 2019: Ново поколение IoT за умния дом от Алтерко Роботикс

Новото поколение NB-IoT продукти на Алтерко Роботикс са част от линията Shelly (източник: Алтерко Роботикс)

Алтерко Роботикс, една от най-бързо развиващите се IoT компании в Европа, въвежда ново поколение NarrowBand IoT (NB-IoT) устройства. Те бяха представени за първи път на Световния мобилен конгрес (MWC 2019) в Барселона.

Новите устройства за умен дом са част от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly, разработена от Алтерко Роботикс – вкл. Wi-Fi релето Shelly 1, което пожъна успех в глобалния онлайн магазин Amazon.

Умни сензори за пожар и дим и управление на качеството на въздуха, сензор за врата със сигнализация и аларма, смарт контакт, сензор за движение и умен бутон, осигуряващи комфорт и сигурност – това са само някои от новите NB-IoT продукти на компанията, показани на MWC 2019.

В комбинация с всички други Wi-Fi устройства Shelly за автоматизация на дома, те могат да превърнат всеки дом или офис в умен. Най-съществените ползи за потребителите от NB-IoT устройствата са ниската консумация на енергия, по-дългият живот на батерията и възможността за управление на голям брой свързани устройства.

Алтерко Роботикс показа на MWC 2019 последните си разработки в сферата на IoT (източник: Алтерко Роботикс)

NB-IoT продуктовата линия на Shelly предлага също смарт защита на дома от влизане с взлом, както и интелигентно засичане на непредвидени събития, които могат, например, да предизвикат пожар, внезапно повишаване на температурата или поява на дим в дома.

Ако досега трябваше да свързваме всички наши най-използвани устройства като телевизори, компютри и смартфони към интернет, днес всичко в нашия дом може да стане смарт чрез NarrowBand IoT технологията“, подчерта Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Понастоящем Алтерко Роботикс си партнира с Deutsche Telekom за разработване на носими устройства, използващи технологията NB-IoT. Това ще бъдат ново поколение детски умни тракер-часовници MyKi. Съвместната работа е част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации.

Коментар