Acronis привлече бивш лидер на Microsoft и Citrix

С привличането на Кирил Татаринов, Acronis цели по-бързо увеличаване на пазарния си дял (източник: CC0 Public Domain)

Кирил Татаринов, бизнес и технологичен директор с повече от 30 години опит в сферата на корпоративния софтуер, се присъедини към борда на директорите на Acronis, съобщиха от компанията за кибер защита и хибридно облачно съхранение.

Татаринов има богат опит в прилагането на ефективни стратегии за развитие на продукти и дълбоки познания в областта на корпоративните информационни технологии – и двете ще помогнат на Acronis за по-бързото навлизане в корпоративния и публичния сектор.

Опитът на Кирил в разпознаването на възможности и привличане на печалба ще помогне на Acronis да достигне амбициозните си стратегически цели“, коментира назначението Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis, като изтъкна петте вектора на кибер защита в обсега на компанията – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS).

Татаринов доскоро беше президент и главен директор на Citrix Systems. Под негово ръководство компанията постигна шест последователни положителни тримесечия, надвишавайки очакванията на Уолстрийт.

Също така, Татаринов е работил 13 години в Microsoft, заемайки няколко роли, включително президент на подразделението Microsoft Business Solutions (MBS). Преди това e бил корпоративен вицепрезидент на подразделението Management and Solutions, където e отговарял за управленските технологии и Windows продукти, вкл. Microsoft System Center и Windows Server решенията.

Коментар