Телефоните са най-търсената стока на изплащане у нас

Мобилните телефони са най-предпочитаната стока при пазаруване на кредит (източник: CC0 Public Domain)

Най-търсените стоки и при онлайн, и при офлайн пазаруване на кредит през 2018 г. са мобилните телефони, следвани от телевизорите и пералните, сочат данни на TBI Bank, получени от трите най-големи вериги за черна и бяля техника.

20% от кредитираните покупки на техника от TBI Bank са на мобилни телефони, 17% на телевизори и 7% на перални. Средната сума на стоковия кредит през 2018 г. е 727 лв. – за сравнение през 2016 г. той е бил 658 лв., а през 2017 г. – 710 лв.

Половината от българите, пазаруващи техника онлайн, са във възрастовата група 23-37 години (50%), а българите над 42 години предпочитат физическите магазини (47% от общите покупки на кредит офлайн), според данните на банката.

20% от кредитираните покупки на техника от TBI Bank са на мобилни телефони (източник: TBI Bank)

Междувременно, TBI Bank съобщи, че ще пусне скоро на пазара у нас нова платформа за стоково кредитиране онлайн, която работи успешно в Румъния вече над една година.

Платформата функционира денонощно, използва видеоидентификация за одобрение за минути и еднократен електронен подпис, като значително намалява изискваната информация от клиента за получаване на финансиране.

Коментари по темата: „Телефоните са най-търсената стока на изплащане у нас”

добавете коментар...

  1. Fishcake

    В училище си гледахме броя на шевовете на шапката, марката на обувките, да се види кой по-богат. Сега – каква кола караш, какъв телефон имаш… Детска игра за надмощие, но сега просто имаме достъп до кредит.
    Тъп хомо сапиенс.

  2. Йордан

    Ужас! Да вземеш кредит за нещо смислено, за нещо, което може да ти донесе някакви активи в бъдеще, е ОК, но да се набуташ с кредит точно за телефон или телевизор… Не говори за особено висок интелект.

Коментар