Barracuda Networks представи решение за защита на банкови сайтове

Американският доставчик на решения за сигурност Barracuda Networks представи Barracuda Web Site Firewall – завършено решение за защита на уеб сайтове и онлайн приложения с високи изисквания за сигурност. То е насочено към банки, застрахователни компании, онлайн магазини и други Интернет компании, които оперират с бази данни, включващи критична информация.

Решението гарантира защита от широк кръг хакерски атаки, DoS (Denial of Service) атаки, дефейс на уеб сайт и др. Barracuda Web Site Firewall може да помогне на организациите, лесно да постигнат съвместимост с PCI DSS изискванията, които предстои да бъдат изпълнени от всички банкови организации у нас.

PCI DSS е световен стандарт за сигурност, включващ набор от технически и оперативни изисквания в сферата на картовите разплащания. Той е насочен към всички организации, съхраняващи, опериращи и предаващи номера на банкови карти. Barracuda Web Site Firewall е разработен така, че да покрие изискванията на PCI DSS и с внедряването на решението българските банки автоматично въвеждат в работата си международния стандарт.

Възможностите на Barracuda Web Site Firewall включват защита от най-разпространените типове атаки, защита на HTTP, HTTPS и FTP трафика, SSL Acceleration, Load Balancing и скриване на уеб сайт (web site cloaking), мониторинг на трафика и изпращане на доклади за типовете атаки, както и за атакуващите. Освен повишаване на сигурността на уеб базирани услуги и защитата им от разнообразни заплахи, решението може да увеличи тяхната производителност, както и гъвкавостта им.

У нас Barracuda Web Site Firewall се предлага от системния интегратор eFellows, който е сертифициран партньор на Barracuda Networks.

Коментар