DataArt насочва инвестиции към Армения

„Армения е атрактивна дестинация с това, че има талантливи професионалисти, благоприятна данъчна политика и добри условия за започване на бизнес”, сподели Михаил Завилейски, генерален мениджър на DataArt (снимка: DataArt)

Международната софтуерна компания DataArt, която оперира и у нас с развоен център, обяви, че открива нов офис, позициониран в Ереван – столица и най-голям град на Армения.

За първи път DataArt ще инвестира в друга държава, откривайки едновременно търговски офис и развоен център. Именно такива функции ще изпълнява DataArt Армения, уточниха от компанията.

Новият офис ще се фокусира върху дейности, свързани със софтуерно тестване (QA), разработка на софтуерни решения, поддръжка, бизнес развитие и продажби. Търсенето на специалисти и подборът на екип на локално ниво вече са започнали, а официалното откриване на офиса е планирано за началото на месец юни, 2019 г.

Очакванията са до края на годината над 30 специалиста да започнат работа в DataArt Армения и броят на наетите да нараства през следващата година. Ръководител на новия офис на DataArt ще бъде Арсен Багдасарян, професионалист с над 22 години опит в ИТ сектора, който е оглавявал QA дивизията в Synopsys Армения.

Развойните центрове на DataArt вече обхващат 6 държави, сред които Полша, Аржентина, Украйна, Армения, Русия и България. У нас компанията откри свой офис през 2016 г., а служителите на DataArt в глобален план вече са над 2600.

„Армения е атрактивна дестинация с това, че има талантливи професионалисти, благоприятна данъчна политика и добри условия за започване на бизнес. Както при избора на локации за останалите ни развойни центрове, така и тук водещо беше наличието на квалифицирани професионалисти, на които може да се разчита”, сподели Михаил Завилейски, генерален мениджър на DataArt.

Инвестицията на DataArt в Армения e получила силна подкрепа от местната власт в лицето на министъра на транспорта, съобщенията и информационните технологии Хакоб Аршакян, който се застъпва за сътрудничество с нови инвеститори и подкрепа на ИТ индустрията.

Коментар