Изкуственият интелект Google Duplex става по-достъпен в САЩ

Duplex може самостоятелно да прави резервации в заведение или да купува билети (източник: Google видео)

„Живият“ изкуствен интелект Google Duplex вече е достъпен на почти цялата територия на САЩ за притежателите на смартфони Pixel. От умния софтуер могат да се възползват жителите на 43 щата.

През май 2018 г. Google демонстрира един от най-впечатляващите сценарии за използване на изкуствен интелект. Технологията Google Duplex фактически е специално умение на виртуалния помощник Assistant, но се приема по-скоро като отделен продукт.

Duplex е изкуствен интелект, който по заявка от потребителя може самостоятелно да звъни и прави резервации в заведение, да купува билети и т.н. Най-впечатляващото е, че Duplex разговаря толкова естествено, че е трудно да бъде различен от човек.

Новата функция на Assistant е достъпна за потребители от есента на миналата година, но само в САЩ. Сега Google прави Duplex достъпен за всички желаещи в 43 американски щата, съобщават от интернет компанията.

Потребителите ще получат актуализацията на Assistant в близките няколко седмици. Към момента Duplex работи само на смартфони Pixel, които по този начин стават по-привлекателни за потребителите.

В няколко щата, вкл. Кентъки, Луизиана, Минесота, Монтана, Индиана, Тексас и Небраска, Duplex не е достъпен, поради определени законови ограничения. Не е ясно дали проблемът ще бъде решен в близко бъдеще.

Коментар