Acer планира нов бранд и нова линия продукти

Ръководството на Acer обеща интересни новини от компанията през април (източник: Acer)

Тайванският производител Acer планира да пусне на пазара нов бранд и нова линия продукти, съобщи главният изпълнителен директор и председател на борда на директорите на компанията Джейсън Чен, цитиран от Digitimes.

На специално събитие през април в Ню Йорк Acer ще представи новите продукти и бранда, с които компанията се надява да смекчи негативния ефект от спада на световния пазар за компютри – според анализаторите, рецесията ще продължи и тази година.

На среща с производители от веригата за доставки Джейсън Чен не е разкрил какви именно продукти подготвя за пазара Acer. Той е намекнал единствено, че компанията вижда възможности за растеж в областта на гейминга и решенията за корпоративни потребители.

Като се има предвид, че Acer развива активно геймърското направление, анализаторите очакват компанията да представи под-бранд, специализиран в аксесоарите за игри, в допълнение към търговската марка Predator за лаптопи, монитори и други геймърски продукти.

Междувременно, на срещата с партньори-производители шефът на Acer е предупредил, че заради сезонния фактор, перспективите за периода април-юни остават неясни. Джейсън Чен се надява, че предстоящите нови продукти ще компенсират влиянието на неблагоприятните пазарни условия.

Коментар