Mozilla пусна сигурна услуга за обмен на файлове

Firefox Send осигурява високо ниво на защита на данните чрез криптиране „от край до край“ (източник: Mozilla)

Mozilla, разработчикът на браузъра Firefox, пусна безплатна услуга за обмен на криптирани файлове. Тя се нарича Firefox Send и позволява предаване на файлове с обем до 2,5 гигабайта, съобщи блогът на Mozilla.

Услугата Firefox Send поддържа високо ниво на защита на данните чрез криптиране „от край до край“, в резултат на което достъп до файловете могат да имат само изпращача и получателя.

Освен това файловете могат да се защитят допълнително с парола, да се ограничи броят на свалянията или времето за валидност на линковете за сваляне, уточняват от разработчика.

В момента новата услуга е достъпна само в уеб вариант, но в близко време Mozilla обещава да пусне бета-версия на Firefox Send за Android устройства. Видео, публикувано от компанията, показва колко лесно се работи с услугата.

Коментари по темата: „Mozilla пусна сигурна услуга за обмен на файлове”

добавете коментар...

  1. ifif

    Изгледай видеото и ще разбереш от последното изречение във видеото какъв е смисълът Mozilla стартира кампания за връщане отново на децентрализация на интернет с privacy което имахме преди. Има и нов браузър който използва dat протокол вместо http(s). “https://beakerbrowser.com”
    “https://datproject.org”. Dat ти позволява да си hostнеш email server и web сайт и да съхраняваш всички файлове при теб и да имаш пълен контрол над личната си информация. при услуги като gm ail и гоо драйв качваш и незнаш какво става с информацията ти и къде ще се продаде на някой рекламодател за да виждаш реклами, който те следват навсякъде.

  2. Anonymous

    Какъв е смисъла на това? Като има от години файлови сървъри, торенти и други услуги за обмен на файлове. Mozilla се разпилява в посредствени услуги вместо да си съсредоточат усилията в браузъра да го доуправят.

Коментар