Екипът на Thunderbird търси тестери за българския превод

Имейл клиентът Thunderbird се използва от над 20 000 устройства в България
(снимка: Thunderbird.net)

Екипът от доброволци на Mozilla за България започна нова кампания, за да насърчи повече хора да използват софтуера за електронна поща Thunderbird, който “уважава поверителността, не продава личните им данни и се грижи за сигурността им”.

Безплатният и свободен софтуер за електронна поща, календари, разговори и управление на задачи Thunderbird вече е 100% преведен на български. Сега екипът на проекта търси тестери, за да направи българския превод по-използваем.

Подобренията ще помогнат на всеки, който желае да се възползва от имейл клиент с шифриране на комуникацията от край до край, с голям фокус върху използваемостта и поверителността, подчертаха доброволците на Mozilla.

Актуалният превод на Thunderbird е правен през последните 10 години през малкото свободно време на много доброволци. Някои от елементите може да имат нужда от “изглаждане”, за да дават правилни насоки на потребителите, уточниха от Mozilla.

Безплатният и свободен софтуер Thunderbird вече е 100% преведен на български
(снимка: FROSS_BG)

Thunderbird е некомерсиален продукт с отворен код, който се прави и поддържа от общността му. Към момента българската версия на Thunderbird се използва в над 20 000 устройства, съобщи Богомил Шопов от екипа на доброволците на Mozilla.

Българските потребители, които вече използват този софтуер или пък желаят да го изтеглят, за да се включат в кампанията по тестване, могат да посетят специалния сайт, създаден за целта, и да следват инструкциите.

Коментари по темата: „Екипът на Thunderbird търси тестери за българския превод”

добавете коментар...

  1. Иван Димитров

    От години ползвам този мейл клиент.

Коментар