Мощни лаптопи на Lenovo покриват Energy Star 5.0

Lenovo изпълни предсрочно критериите на програмата на Американската агенция за защита на околната среда (EPA) Energy Star 5.0 с нови модели лаптопи ThinkPad W700/W700ds.
Изискванията на програмата ще влязат в сила от юли тази година, но Lenovo вече покрива стандарта с 25 свои продукти, вкл. ноутбуци, работни станции и монитори.
Мобилните работни станции ThinkPad W700/W700ds са способни да изпълняват високо-интензивни графични задачи в области като дигитална фотография, създаване на цифрово съдържание и в химическата промишленост, съобщиха от българския офис на Lenovo.
Двата лаптопа предлагат най-висока производителност от всички модели в мобилната продуктова линия на компанията. ThinkPad W700/W700ds могат да бъдат конфигурирани с различни четириядрени процесори на Intel, графични карти Nvidia Quadro FX, с два твърди диска, 8 GB DDR3 памет и Blu-Ray DVD записвачка.
Налични са също матрица WUXGA LED и набор от комуникационни опции, вкл. WiMax, Bluetooth и WiFi.
За да поддържа мобилните работни станции добре охладени, Lenovo предлага дизайн с двойно термално решение – един вентилатор, охлаждащ централния процесор, и втори за охлаждане на графичния процесор.
Мобилната работна станция ThinkPad W700 идва с вграден дигитайзер и калибратор на цветове. Моделът ThinkPad W700ds отива още по-далече, като предлага допълнителен втори екран.
Lenovo превръща традиционно големи консуматори на електроенергия като мобилните работни станции в енергийно пестеливи машини. Компанията постига това, от една страна, извличайки по-висока ефективност от съществуващите технологии за батерии, матрици с LED подсветка и SSD дискове, и, от друга, с нови технологии за управление на захранването.

Коментар