SUSE ще оперира като самостоятелна компания

След поглъщането на Red Hat от IBM, компанията SUSE става най-големият независим доставчик на отворени решения (източник: CC0 Public Domain)

Завърши преобразуването на SUSE – един от водещите играчи на пазара на софтуерни решения с отворен код – в самостоятелна компания. Досега екипът оперираше като полунезависимо подразделение.

През лятото на 2018 г. корпорацията EQT придоби бизнес подразделението SUSE от Micro Focus и започна процес по преобразуването му в самостоятелна компания, в която EQT е основен акционер.

Като независима компания, SUSE ще продължи да се придържа към отворените методи за разработка и модели на водене на бизнес, като способства развитието на общността и отворените проекти, се посочва в официалното изявление.

Функциите на главен изпълнителен директор на SUSE ще продължи да изпълнява Нилс Браукмен. След поглъщането на Red Hat от IBM, компанията SUSE става най-големият независим доставчик на отворени решения.

Коментари по темата: „SUSE ще оперира като самостоятелна компания”

добавете коментар...

  1. :)

    Жал ми е за SUSE. Корпоративните акули убиха една чудна ОС.

  2. Saevar

    “През лятото на 2019 г. корпорацията EQT придоби бизнес подразделението.. ” автора идва от бъдещето ли ? още не е дошло лятото на 2019 или аз съм с грешка….?

Коментар