Погълнаха платежна система за 43 млрд. долара

Worldpay, един от водещите в света доставчици на услуги за плащания, се влива във FIC (източник: Worldpay)

Една от най-големите сделки във финансовата индустрия бе обявена днес. Американската компания Fidelity National Information Services (FIS) придобива международната платежна система Worldpay за сумата от 43 млрд. долара, съобщи Ройтерс.

Съгласно споразумението, инвеститорите в Worldpay ще получат по 0,9287 акции на FIS и 11 долара за всяка акция на британската компания, собственик на платежната система. След приключване на сделката, акционерите на FIS ще притежават 53% от обединената компания, а акционерите на Worldpay – 47%.

Worldpay е един от водещите в света доставчици на услуги за плащания и обезпечаване на сигурността на плащанията, който обработва милиони транзакции ежедневно. Компанията предлага седем унифицирани решения за плащания на дребно и широк спектър от услуги, вкл. алтернативни методи на плащане, управление на риска и мобилни плащания.

Статистиката сочи, че Worldpay обработва повече от 40 млрд. транзакции годишно и поддържа 300 типа плащания в над 120 валути. Компанията работи с търговски фирми и финансови институции по цял свят.

Първоначално Worldpay оперираше като подразделение на шотландската банка RBS, но по-късно беше продадена на Advent International и Bain Capital. През 2017 г. собственик на платежната система стана компанията Vantiv, която се занимава с операции с кредитни карти.

Коментар