WordPress сайтовете вече са близо 20 млн.

Още от появата си през 2003 г. WordPress не спира да набира популярност като платформа за създаване на уеб сайтове и блогове (източник: ICN.Bg)

WordPress е най-предпочитаната и вероятно най-удобната платформа за управление на съдържание в интернет. 32% от сайтовете онлайн разчитат именно на нея, а броят им се увеличава с около 500 с всеки изминал ден.

Защо WordPress?

Още от появата си през 2003 г. WordPress не спира да набира популярност като платформа за създаване на уеб сайтове и блогове. Днес тя се използва от близо 20 милиона сайта, а причината вероятно се крие в лекотата, с която се работи с нея, и многото плъгини и теми, налични за използване от потребителите. С всяка изминала секунда средно по 17 публикации се появяват в уеб сайт или блог, изграден с помощта на WordPress.

Ето и някои от причините платформата да бъде най-използвана от уеб разработчици, собственици на бизнес сайтове и персонални блогове:

Лесна за използване дори от начинаещи потребители – един WordPress уеб сайт може да бъде създаден и публикуван за броени минути дори от човек без технически познания. Единственото необходимо условие е потребителят да разполага с хостинг и домейн за своя сайт или блог.

Пасва на вашите цели – въпреки че първоначално WordPress е насочена към блоговете и онлайн публикациите, постепенно приема ролята и на платформа, чрез която можете да създадете сайтове на различна тематика.

Огромен брой плъгини и теми – създателите на WordPress, както и техни партньори и други разработчици, поддържат голям брой теми, с които можете да създадете дизайна на своя нов уеб сайт. По-голямата част от темите ще ви позволят да създадете дизайн, който без проблем се адаптира за показване на всякакви устройства (десктоп, смартфони, таблети.) Плъгините пък ще ви помогнат да добавите определени функционалности, както и да подобрите работа на своя сайт.

Лесно е да откриете помощ и поддръжка – ако искате да създадете WordPress сайт, лесно ще откриете човек, който може да го направи вместо вас или инструкции в интернет как да го направите сами. Ако на по-късен етап се нуждаете от съдействие за поддръжката и отстраняването на проблеми, решението отново ще бъде леснодостъпно. Обърнете внимание, че при „custom“ решенията няма да разполагате с тази гъвкавост.

WordPress събития и общности – всяка година ще можете да се включите в много на брой събития (напр. WordCamp Sofia, WordCamp Plovdiv и др.), които целят популяризиране на WordPress и запознаване с най-новите интсрументи и подобрения в платформата. Това е необходимо, тъй като нови WordPress версии се появяват средно на всеки 152 дни.

Как да създадете успешен WordPress уеб сайт?

Всеки един процес от планирането, разработката и поддръжката на сайта е от значение за неговата добра работа и висока посещаемост. Когато имате WordPress уеб сайт, е важно да подсигурите и условия за нормалната работа на своята WordPress инсталация.

„Усилията за изграждане на уеб сайта, оптимизацията за търсачки и защитата се обезсмислят, ако го поставите в неподходяща хостинг среда. Винаги търсете решение, при което услугата, която използвате, предоставя инструменти за управление и оптимизация на вашата WordPress инсталация. Опитът ни показва, че клиентите ни използват не само стандартните плъгини за подобряване работата на сайта, но разчитат и на специализирани решения за кеширане на съдържанието, защита на сайта и потребителите и автоматизация на различни процеси, разказа Борислав Бориславов, технически директор на хостинг компания ICN.Bg

Съветът на експертите е изборът на хостинг услуга да бъде направен преди създаването на сайта. По този начин ще можете да се възползвате от всички инструменти и възможности, които вашият хостинг партньор предоставя и които ще ви улеснят в процеса на работа.

Специално оптимизирана среда за WordPress уеб сайтове

Най-добрият вариант е да си осигурите хостинг услуга, която предоставя специализирана среда за WordPress инсталации. В портфолиото на хостинг компания ICN.Bg влиза именно такъв тип услуга – WordPress хостинг. При нея потребителите получават достъп до своя хостинг акаунт с вече инсталиран WordPress, който могат да използват веднага.

Новата услуга от хостинг компания ICN.Bg идва с активирани всички оптимизации за скорост и сигурност на уеб сайтовете, както и функционалност, която намалява заявките към сървъра и спестява ресурси. Потребителите ще могат да получават и ъпдейти на своята инсталация по всяко време.

WordPress хостинг е създаден за всички потребители, които имат по-малко технически познания, но трябва да се справят с оптимизацията на своя сайт и всички необходими настройки за правилната му работа, подчертаха от ICN.Bg.