Мнемоника: Влияем позитивно в работата на 100 000 служители

„Винаги сме се чувствали достатъчно млади, по младежки дръзки и небрежни във всяко едно начинание“, сподели Вихрен Славчев (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

„Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море“. Този цитат от Екзюпери сякаш обяснява успеха на българската ИТ компания Меномика, която с малък екип от съмишленици реализира над 1000 проекта в рамките на 10 години.

„Винаги сме се чувствали достатъчно млади, по младежки дръзки и небрежни във всяко едно начинание, чувствали сме се като деца“, сподели по повод юбилея мениджърът на компанията Вихрен Славчев на среща с партньори, клиенти и журналисти в детския център „Музейко“.

Мнемоника, която със своите проекти в сферата на ИТ сигурността, облака, съхранението на данни и управляваните услуги оказва положително въздействие върху работата на над 100 хиляди служители в различни организации, неслучайно избра „Музейко“ за честване на юбилея. „Нашият празник е посветен на децата и затова сме на това прекрасно място, където децата могат да научат нещо повече за света“, разказа Славчев.

Мнемоника има кауза – да помага на младите хора, които искат да се развиват. „Търсим смислени каузи, които да подпомагаме, защото бизнесът си е бизнес, но искаме и да оставим нещо след себе си“, сподели изпълнителният директор на компанията.

Една от тези каузи на висококотехнологичната компания е подкрепата за Момчил Петков – 13-годишният талант е гросмайстор в шаха, въпреки крехката си възраст, трикратен шампион на България и световен шампион през 2018 г. сред своите връстници. Мнемоника ще помага в неговото професионално развитие, в обучението и участието му в състезания.

Мнемоника има кауза – да помага на децата и младите хора, които искат да се развиват (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Мнемоника е сред водещите компании за ИТ сигурност у нас, на която се доверяват 10-те най-големи финансови институции, както и водещи телекоми в България. Наскоро фирмата бе избрана от А1 за партньор в изграждането на A1 Security Cloud – набор от услуги, които заедно създават цялостно решение за информационна сигурност, предназначено за бизнес клиенти от всички сегменти и в съответствие с Общия регламент за защита на личните данни в ЕС (GDPR).

Само през изминалата година Мнемоника реализира над 20 проекта, свързани с осигуряването на регулаторна съвместимост с GDPR. Клиентите са от сферите на финансите (банки и застрахователни дружества), производството, здравеопазването, както и от строителния бранш, уточниха от компанията, чийто оборот надхвърля 44 млн.лв., откакто е на пазара.