Adata CW0100 – стилен пад за бързо безжично зареждане

Adata Wireless Charging Pad CW0100 е елегантен и безопасен, като същевременно зарежда много бързо смартфоните (снимки: TechNews.bg)

Искате да се отървете от кабелите при зареждане на смартфона? Това е лесно достъпно удобство, стига смартфонът да поддържа технология за безжично зареждане Qi. Остава да се сдобиете и с пад за безжично зареждане на приемлива за всеки потребител цена.

Обикновено подобни устройства имат мощност 5W, но моделът Adata Wireless Charging Pad CW0100, представен неотдавна от тайванския производител, идва с двойно по-голяма мощност – 10W, благодарение на което зареждането става много по-бързо. Можете да очаквате пълно зареждане на батерията на смартфона – от 0 до 100% – за около един час.

Adata Wireless Charging Pad CW0100 е стилно устройство, в което ще се убедите още с докосване на кутията на безжичното зарядно – тя е солидна, гланцирана, с характерното за Adata брандиране с доминация на черния цвят. Вътре в нея ще откриете солиден пад – той ляга стабилно на повърхността под него и има със заоблени метални краища, които му придават лукс и изисканост.

Същевременно падът има тънък профил – дебел е само 7,5 мм, с квадратна форма 10×10 см, така че няма да заеме голям площ. Тежи 148 грама, а цинковата сплав, която опасва пада отстрани, го прави не само здрав и елегантен на външен вид, но осигурява и по-добро разсейване на отделяната топлина.

Смартфоните, сертифицирани по стандарта за безжично зареждане Qi, са тествани за стабилна и безопасна работа, за съвместимост и енергийна ефективност. Можете да използвате Adata CW0100 с всеки Qi-смартфон под управление на Android или iOS  – достатъчно е да го поставите върху пада, без да мислите за свързване на кабели. Можете да взимате и ползвате смартфона си по всяко време, сякаш не се зарежда, след което пак да го поставите на „площадката”.

Самият пад, разбира се, трябва да е включен към източник на електроенергия. За целта е предвиден microUSB порт, а в комплекта е наличен USB кабел за свързване на пада чрез захранващ адаптер към електрически контакт или директно към друго устройство, от което може да черпи енергия.

По всяко време можете да наблюдавате статуса на зареждането с помощта на LED индикация. Когато тя свети в зелено, всичко е нормално и смартфонът се зарежда. Постоянна червена светлина означава грешка при зареждане (например, несъвместимо устройство), докато мигащата червена светлина е знак, че има нежелани предмети наблизо – например ключове или монети, които трябва да отстраните, за да продължите зареждането.

Adata CW0100 е снабден с напреднали технологии за безопасна и надеждна работа. Падът е защитен от прегряване, късо съединение, входно пренапрежение и ненормално голям изходен ток. Така например, устройството спира зареждането при наличие на метални предмети, като така елиминира опасността от случайно прегряване.

Несъмнено, Adata CW0100 ще бъде полезно устройство за всеки притежател на смартфон с Qi технология за безжично зареждане. Цената и достъпността на продукта за българския пазар все още не са обявени от партньорите на Adata.

Коментар