Apple TV+ ще конкурира Netflix във видео стрийминга

Тим Кук е амбициран да направи Apple голям играч в развлекателната индустрия (източник: Apple)

Apple обяви официално вчера фирмената си услуга за видео стрийминг, с която компанията от Купертино влиза на пазар, доминиран от играчи като Netflix. Услугата се нарича Apple TV+ и се очаква да стане достъпна тази есен.

Шумният анонс, организиран от Apple, с участието на известни актьори и фигури от шоу бизнеса, съдържаше малко конкретика за самата услуга. Към момента няма яснота какво точно ще получат потребителите и на каква цена.

Apple TV+ ще стане достъпна за зрителите през есента. Тя ще предложи достъп до различни канали от рода на HBO и Showtime, но също така Apple ще излъчва и оригинално съдържание – в момента компанията работи по над 25 проекта за филми и сериали.

Потребителите ще могат да ползват услугата на устройства от Apple, Amazon, Samsung, Vizio и др. Тя няма да съдържа реклама и освен това ще позволи на абонатите да свалят филми, сериали и ТВ предавания за автономно гледане.

Важният въпрос за цената на абонамента за Apple TV+ не намери отговор снощи. Компанията ще съобщи цената непосредствено преди комерсиалния старт на услугата, вероятно през септември, когато традиционно е премиерата на нови модели iPhone.

Коментар