Adata HD830 и XPG Spectrix D80 с престижни отличия

Външният хард диск HD830 и модулът памет XPG Spectrix D80 заслужиха отличия в конкурса Red Dot Design Award 2019 (източник: Adata Technology)

Две устройства на тайванската компания Adata Technology бяха отличени в престижния конкурс за продуктов дизайн Red Dot Design Award 2019 – това са външният хард диск HD830 и модулът памет XPG XPG Spectrix D80 RGB DDR4.

HD830 – на практика неразрушим

Устройството разполага с изключително здрав алуминиев корпус и трислойна конструкция, както и защита от прах и вода, покриваща спецификациите на стандарта IP68. HD830 също така отговаря на изискванията на военния стандарт MIL-STD-810G 516.6 и може да издържи на натиск до 3000 кг. Дискът разполага с противошокови сензори, които го предпазват при инцидентни удари и вибрации.

Ултраустойчивото алуминиево тяло на HD830 е не само издръжливо при удари, но устоява на натиск, еквивалентен на теглото на петдесет души, както и на изпускане от височина до 1,22 м. Здравата конструкция включва и подсилен външен силиконов калъф, удароустойчив буфер и вътрешна обвивка, а всичко това се предлага с капацитет дo 5TB.

XPG Spectrix D80 – първата DDR4 памет с хибридно охлаждане

Spectrix D80 разполага с радиатор в горната си част, който използва непроводима течност с ниска точка на кипене за по-бързо разсейване на топлината. Той работи заедно с алуминиев радиатор и термично проводими материали на платката, което осигурява високоефективно охлаждане.

Модулът е създаден за най-запалените геймъри, овърклокъри и DIY ентусиасти, което обяснява обхвата на оперативната честота, достигаща до 5000 MHz, и разбира се 10-слойната платка, готова за екстремна работа на високи скорости.

В началото на годината от Adata обяви, че е успяла да овърклокне D80 до внушителната честота от 5584MHz. Рекордът бе постигнат с конфигурация Intel Core i9-9900K, дънна платка MSI MPG Z390I Gaming Edge AC и LN2 охлаждане. За първи път подобен рекорд се поставя с 9-то поколение Intel Core i9 процесор.

Коментар