Лидерът в „майнинг“ оборудването се отказа от IPO

Сривът в курса на криптовалутите изглежда отказа Bitmain от IPO (източник: CC0 Public Domain)

Най-големият в света производител на оборудване на добив на криптовалута Bitmain Technologies се отказа от първично публично предлагане на акции (IPO) на борсата в Хонконг. Срокът на заявката, подадена преди 6 месеца, изтече днес, вторник, 26 март, предаде Ройтерс.

Въпреки огромния потенциал на пазара на криптовалути и блокчейн технологии, той остава относително млад, коментират от компанията. Bitmain се надява регулаторните органи, медиите и обществеността да вземат по-активно участие на този пазар.

Компанията не изключва възможността да излезе на борсата в бъдеще и счита, че листването ще я направи по-прозрачна и стандартизирана. Междувременно, Bitmain потвърди информацията за преструктуриране и съкращения на персонал.

Според официалното изявление, процесът на рационализация и оптимизация ще направи бизнеса на Bitmain по-съсредоточен върху дейности, които са от ключово значение за постигане на нейните цели.

Пазарът на криптовалути достигна пика си в края на 2017 г., когато стойността на биткойн превиши 20 хиляди долара. Оттогава насам курсът на най-популярната криптовалута падна с почти 80%. В момента един биткойн струва около 3900 долара.

Коментар