EPYC чипове подсилват системата на NTT Data

EPYC усилва общата сървърна производителност във виртуалните среди и CAFIS системата на NTT Data (източник: AMD)

Глобалният доставчик на услуги NTT Data разполага AMD EPYC процесори в центровете за данни, за да повиши нивото на своята информационна система за кредит и финанси CAFIS), която представлява изцяло облачно-базирана платформа за разплащания.

С повишаване на броя ядра, на пропускателната способност при работа с паметта и I/O възможностите с EPYC процесори, NTT Data усилва общата сървърна производителност в своите виртуални среди и CAFIS система, съобщи AMD.

EPYC чиповете оказват положително въздействие и върху вътрешните операции на NTT Data с поддръжка на инфраструктурата от виртуални десктопи на компанията и с улесняване на работата с отдалечен достъп на над 200 разработчици и инженери на компанията.

CAFIS брандът покрива набор от свързани с разплащания услуги, които NTT Data предлага вече над 30 години като една от най-големите инфраструктури за разплащания в Япония. „CAFIS Arch” е облачно-базирана, пълноценна платформа, която предоставя разплащателни функции, както и допълнителни функции за различни терминали за плащане.

„EPYC процесорът осигурява повече ядра и пропускателна способност от конкуренцията, както и забележителна стабилност, което е особено важно за виртуализираните операции и приложения на NTT Data“, коментира Скот Ейлър, ръководител на поделението на AMD за решения за информационни центрове.

В своите нови системи NTT Data поставя EPYC 7551P и EPYC 7351P чипове в сървърни машини на Tyan, уточниха от AMD.

Коментар