Sony обединява три подразделения в едно

Sony остава без независимо подразделение за смартфони – бизнес, който е губещ за компанията (източник: Sony)

Продължават реорганизациите в японския технологичен гигант Sony. Компанията обяви през седмицата, че обединява три независими подразделения в едно.

По-конкретно, подразделенията Imaging Products & Solutions (IP&S), Home Entertainment & Sound (HE&S) и Mobile Communications (MC) ще прекратят самостоятелното си съществуване и се обединяват в ново подразделение Electronics Products & Solutions (EP&S).

Така на практика Sony остава без независимо подразделение за смартфони. Според коментарите за реорганизацията, губещото подразделение Mobile Communications вече няма да влошава финансовите доклади на компанията.

Промените в Sony ще влязат в сила от 1 април т.т. Начело на новата структура застава Шигеки Ишизука, който ще продължи да ръководи и подразделението Storage Media.

През седмицата стана ясно още, че Sony ще затвори завода си за смартфони, разположен близо до Пекин, и ще премести производството в Тайланд, но причина за това не са изострените търговски отношения между Китай и САЩ.

Освен това компанията съобщи, че на 18 юли т.г. председателят на борда на директорите Казуо Хираи ще напусне поста си. Под негово ръководство Sony преодоля кризата и от губеща милиарди през 2011 г. излезе на печалба в последните години. През април м.г. Хираи се оттегли и от поста на главен изпълнителен директор.

Коментар