HP пуска класни лаптопи с AMOLED екран

Два нови лаптопа с топ характеристики се очакват на пазара (източник: HP)

HP ще пусне на пазара през април мобилни компютри със сензорни екрани, които използват активна матрица на база органични светодиоди. Класните AMOLED модели на компанията носят имената HP Spectre x360 15 и Envy x360 15.

Новите лаптопи ще могат да се преобразуват за използване и като таблети. За целта конструкцията позволява завъртане на екрана на 360 градуса, отбелязва специализираното издание AnandTech.

Сензорният AMOLED екран поддържа резолюция 3840×2160 пиксела (източник: HP)

И двата модела ще имат AMOLED дисплеи с диагонал 15,6 инча и резолюция 3840×2160 пиксела, която съответства на 4К. Устройствата стъпват на процесорна платформа Intel Whiskey Lake и някои от модификациите ще имат графичен ускорител Nvidia.

Предварителна информация за AMOLED ноутбуците е публикувана и на сайта на компанията. Очаква се моделите да предложат бързи полупроводникови дискове (SSD-та), качествена аудиосистема, портове USB Type-C и USB Type-A.

Новите лаптопи ще могат да се ползват и като таблети (източник: HP)

HP Spectre x360 15 и Envy x360 15 ще работят под управление на операционна система Windows 10 и за тях са предвидени също редица аксесоари – като писалка, мишка, чанта и др. Все още липсва информация за цените на новите AMOLED лаптопи.

Коментари по темата: „HP пуска класни лаптопи с AMOLED екран”

добавете коментар...

  1. Мишо

    От речника (българския, не руския):
    класна, класно, мн. класни, прил. Който се отнася до клас2 (във 2 знач. ). Класна стая. Класно занятие.
    • Класен ръководител/класна ръководителка. Учител, който има специални отговорности и грижи за определена паралелка.

Коментар