Огнян Траянов е преизбран начело на структура към ООН

„Продължаваме да работим и помагаме, за да покажем, че бизнесът е съзидателна сила“, заяви Огнян Траянов (източник: Българска мрежа на Глобалния договор на ООН)

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН преизбра Огнян Траянов за председател на сдружението, съобщиха от организацията, която развива дейност в сферата на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие.

Глобалният договор е платформа на ООН, обединяваща частния сектор за насърчаване на обществената отговорност на бизнеса и превръщането на глобализацията в позитивна сила. Българската мрежа функционира вече пет години и е една от най-бързо развиващите се в Европа.

„Първата голяма цел, която си поставихме – да имаме интересни, вдъхновяващи, мотивиращи проекти, сме постигнали. Те са смисълът на съществуването ни и са признати на национално и на международно ниво“, коментира Огнян Траянов – основател и изпълнителен директор на ИТ компанията ТехноЛогика, председател на УС на БАИТ и почетен консул на Република Филипини в България.

„Доказа се, че тези основи, върху които изградихме нашата организация, а именно колективни проекти като фундамент за структуриране на една организация, както и за стратегическо планиране и управление, се възприеха като добра практика. Продължаваме да работим и помагаме, за да покажем, че бизнесът е съзидателна сила”, допълни той.

Бизнесът, посредством участието си в колективни социални проекти, може да бъде инструмент за добро, подчертаха от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, която вече спечели множество национални и международните отличия за активната си работа по развитието на устойчиви проекти и инициативи.

Към 2019 г. на международно ниво Глобалният договор на ООН обединява на доброволна основа над 10 000 компании и над 3000 бизнес асоциации, неправителствени организации, академични институции и градове от над 160 страни в мрежа за размяна на най-добри практики и сдружаване.

Коментар