Второ поколение мобилни Ryzen PRO вдигат производителността

Новите мобилни процесори AMD Ryzen PRO са изградени по 12-нм технологичен процес (източник: AMD)

AMD обяви нови попълнения в линията мобилни PRO чипове – второ поколение Ryzen PRO и Athlon PRO с Radeon Vega. Новите процесори са предназначени за бизнес лаптопи с висока производителност, сигурност и управляемост от корпоративен клас.

На базата на PRO чиповете производителите на РС ще могат да създават разнообразни бизнес системи – от висок клас ноутбуци за професионалисти до лаптопи за ежедневни задачи. Още това тримесечие се очакват корпоративни мобилни системи от HP и Lenovo, като към тях ще се присъединят и други ОЕМ-и в течение на годината.

Изградени по 12-нм технологичен процес, новите мобилни процесори Ryzen PRO 3000 предлагат до 16% повече многонишкова производителност от конкурентните предложения, подчерта AMD. По-конкретно, те осигуряват:

  • до 12 часа обща офис работа или до 10 часа възпроизвеждане на видео,
  • до 14% по-бързо създаване на съдържание и ускоряване на ежедневните офис приложения с вградената Radeon Vega графика – от 3D моделиране до видео редактиране,
  • мощни функции на защита на всички Ryzen PRO процесори с вграден в силиция AMD ко-процесор за сигурност,
  • 18-месечен срок на стабилност на имиджите, 24-месечен срок наличност на процесорите, качество и управляемост от корпоративен клас и 36-месечна ограничена гаранция за производителите на системи.

Още това тримесечие се очакват корпоративни мобилни системи на база AMD Ryzen PRO (източник: AMD)

AMD също предлага Zen-базирани Athlon PRO мобилни процесори, с което добавя още избор от мобилни предложения в целия бюджетен спектър.

Коментар