Теленор осигури поддръжка на технология ViLTE

Технологията ViLTE добавя висококачествено видео към гласовата услуга през LTE (източник: CC0 Public Domain)

Теленор вече поддържа технология за видео разговори Video over LTE (ViLTE). Клиентите на абонаментни планове на оператора ще могат да се възползват от по-сигурни видео разговори с високо качеството на връзката и картината през 4G мрежа.

ViLTE е разширение на Voice over LTE (VoLTE), което добавя висококачествено видео към гласовата услуга през LTE. Услугата не изисква допълнителна регистрация или специално приложение, за да бъде използвана, и поддържа SIM-базирана проверка за автентичност.

Технологията вече е налична за частни и бизнес клиенти, които разполагат с мобилни устройства с поддръжка на ViLTE, ползват абонаментен план на Теленор с 4G достъп и се намират в зона на покритие на 4G мрежата на оператора.

Технологията не е достъпна за потребителите на предплатени услуги и корпоративни клиенти, които ползват някои специфични бизнес услуги, уточниха от Теленор. В момента от ViLTЕ могат да се възползват собствениците на общо 23 модела смартфони, вкл. Huawei и Samsung.

За провеждане на видео разговори чрез ViLTE е нужно и двете страни да използват технологията. Обажданията, осъществени чрез ViLTE, се таксуват съгласно ценовата листа, приложима за използвания мобилен план на клиента, и не черпят от наличните MB за мобилен интернет.

За да се възползват от възможностите на технологията, клиентите на Теленор трябва да се уверят, че разполагат с някое от поддържаните устройства, и да активират опцията за VoLTE в неговите настройки.

Коментари по темата: „Теленор осигури поддръжка на технология ViLTE”

добавете коментар...

  1. 111

    Едва ли някой ще я ползва … 60 ст. на минута при положение че има безплатни варианти.

Коментар