WhatsApp въвежда аватари за видео разговори

Скоро потребителите на WhatsApp ще могат да ползват собствени аватари
(снимка: WhatsApp)

Нова функция може скоро да се появи в месинджъра WhatsApp. Разработчиците на комуникационната услуга планират да добавят възможност за използване на аватари по време на видео разговори.

В допълнение, потребителите ще могат да изпращат аватари като стикери в групови и индивидуални чатове, съобщи порталът WABetaInfo. С помощта на Avatar Editor потребителите могат да създадат своя собствена версия на изображение и да го използват в съответствие с различни сценарии.

Според някои източници, WhatsApp работи върху новия механизъм за аватари поне от март т.г.. Очаква се функцията скоро да стане достъпна както за обаждания, така и за стикери. По време на видео разговор потребителят може просто да щракне върху бутона „Switch to avatar” и да се възползва от новата функционалност.

Но това нововъведение все още е в процес на разработка и не е известно кога всички потребители ще получат възможност да го ползват. Обикновено, преди да се появят окончателните компилации за Android и iOS, новите функции се тестват доста дълго време върху ограничен кръг потребители.

Коментар