WhatsApp ще скрива онлайн статуса със стелт-режим

Потребителите на WhatsApp скоро ще могат да скриват своя онлайн статус
(снимка: CC0 Public Domain)

Месинджърът WhatsApp въведе напоследък много нови полезни функции – от възможност за реакции на съобщения до изпращане на файлове с обем до 2GB и добавяне на до 512 потребители към групи. Сега разработчикът на приложението подготвя друга функция, която ще предпазва потребителите от натрапчиво внимание.

Новата функционалност, за която съобщава портала WABetaInfo, ще даде възможност на потребителите на месинджъра да скрият своя онлайн статус от любопитни погледи. В момента са налични само екранни снимки от версията за iOS, но може да се предположи, че потребителите на Android и други платформи също ще получат новата функция.

В подраздела на менюто „Поверителност” потребителят може да конфигурира кой има право да вижда неговото онлайн присъствие. Възможността за скриване на онлайн статуса вероятно ще бъде привлекателна за хора, които не искат да общуват с досадни познати или други потребители на месинджъра.

По-късно тази година се очаква WhatsApp да обяви кога ще направи достъпна тази интересна възможност. Сега функцията е в процес на разработка и дори не е достъпна за участниците в програмата за бета тестване. С други думи, ще отнеме около няколко месеца преди широкото ѝ внедряване.

Коментар