Новият Apple Watch Series 8 ще разбира имаме ли температура

Apple ще добави в своя смарт часовник Watch сензор за телесна температура
(снимка: CC0 Public Domain)

Смарт часовникът Apple Watch Series 8, очакван на пазара тази есен, ще получи температурен сензор, който може да определи дали потребителят има треска. Това твърди редакторът на Bloomberg Марк Гърман, според когото сензорът вече е преминал вътрешни тестове.

Според Гърман, новата функция няма да дава на потребителя конкретни данни за температурата, но ще му позволи да разбере дали тя е по-висока от обичайното. Нещо повече, Watch Series 8 ще препоръчва на своя притежател да използва специален термометър за по-точно измерване или да се свърже с лекаря си.

Нововъведението няма да бъде вградено във всички представители на Series 8, но ще го има в стандартната версия и защитения модел, предназначен за спортисти.

„През април съобщих, че Apple иска да добави откриване на телесната температура към своя модел Series 8, ако приемем, че [технологията] премине през вътрешните тестове. Вече вярвам, че тази функция е подходяща както за стандартния Apple Watch Series 8, така и за новата здрава версия, предназначена за екстремни спортисти”, пише Марк Гърман в бюлетина Power On.

Гурман прогнозира, че в допълнение към новия сензор за телесна температура, Watch Series 8 ще предложи същия дизайн като Watch Series 7 и същия процесор като моделите Series 6 и 7. Освен това по-скъпите модели от новата серия може да имат актуализирани дисплеи. Очевидно актуализираният смарт часовник Apple Watch SE няма да включва температурен сензор.

Коментар