Xiaomi Mi 9 SE – мечтаният смартфон на неустоима цена

Xiaomi Mi 9 SE е компактен, тънък и лек, с преливащ цвят на корпуса

Брандът Xiaomi се радва на фанатична подкрепа по целия свят, като смартфоните на компанията сякаш имат най-голяма заслуга за това възприятие, тъй като са и най-популярният продукт на пазара. Xiaomi прави смартфони с флагмански качества на цените на среден клас устройства, а моделът Xiaomi Mi 9 SE олицетворява този подход.

Със своите характеристики Xiaomi Mi 9 SE е мечтаният смартфон на цена, която трудно ще намерите при конкурентни устройства. Глобална версия на модела се предлага в момента за $359,99 в онлайн магазина Geekbuying в конфигурация с 6GB оперативна памет и 128GB постоянна памет, а изпълнението е със син цвят на корпуса. Налични са и варианти в черно и други конфигурации на паметта.

AMOLED екранът с диагонал 5,97 инча поддържа резолюция FHD+ 2340×1080 пиксела

Първото впечатление от смартфона, разбира се, е екранът. А той е комфортен – AMOLED с диагонал 5,97 инча и резолюция FHD+ 2340×1080 пиксела, което означава плътност 432 ppi (пиксела на инч). Дисплеят е безрамков, със съотношение екран-тяло 90,47% и с изрезка в горната част за предната камера. Xiaomi подчертава показатели като 103,8% покритие на цветовата гама NTSC, яркост 600 нита и контраст над 60000:1.

Същевременно, благодарение на елегантното си изпълнение, Xiaomi Mi 9 SE е компактен колкото 5,1-инчов смартфон и тежи само 155 грама! Предното стъкло с 2.5D извивка е в синергия със задния стъклен панел с преливащи се цветове. Интегрираният в дисплея скенер на пръстов отпечатък ускорява отключването на смартфона с 25%, благодарение на оптичен модул от ново поколение.

Основната камера е тройна: 8MP+48MP+13MP, придружена с двойна светкавица

Моделът впечатлява с удивителна основна камера – тя е тройна: 8MP телефото модул, Sony сензор 48MP с широкоъгълни лещи и 13MP модул с ултра-широкоъгълни лещи, наред с двойна светкавица. С нея ще правите изключителни снимки дори нощем, които можете да разкрасите с AI ефекти. В допълнение, имате и предна 20-мегапикелова селфи камера.

Xiaomi Mi 9 SE е високопроизводителен смартфон, първият, който се възползва от мощта на осемядрения процесор Snapdragon 712 на тактова честота 2,3GHz и графичен блок Adreno 616 GPU. Допълнен от LPDDR4x оперативна памет и UFS 2.1 флаш сторидж, процесорът ще осигури безкомпромисна производителност при мултитаскинг с всевъзможни приложения, музика, видео и игри, като в последния случай е предвидено и турбо гейминг ускорение със специални функции за е-спорт.

Екранът е с характерното за модерните смартфони изрязване в горната част

Смартфонът е отличен и в комуникациите. Освен поддръжката на всички поколения мобилни мрежи – 4G, 3G и 2G, моделът включва безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, GPS и Glonass, а също така поддържа NFC и инфрачервена връзка. Налични са два слота за сим карти, както и реверсивен USB Type-C порт, аудио изход, микрофон и вграден говорител.

Xiaomi Mi 9 SE предлага удобството на потребителски интерфейс MIUI 10 с многоезикова поддръжка, вкл. български. Батерията с капацитет 3070 mAh поддържа смартфона до 2-3 дни в стендбай с едно зареждане. В комплекта на устройството са включени Type-C кабел, игла за сим картите, калъф, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.

Xiaomi Mi 9 SE първи в индустрията използва осемядрения процесор Snapdragon 712

Можете да купите този великолепен смартфон тук: Xiaomi Mi 9 SEна цена от $359,99 в момента за конфигурация с 6GB оперативна памет и 128GB флаш сторидж, в син цвят.