Amazon купи фирма за складови роботи

Amazon все по-интензивно автоматизира и роботизира центровете си за изпълнение на поръчките с помощта роботи (източник: Amazon)

Гигантът в онлайн търговията Amazon съобщи, че е придобил Canvas Technology – млада фирма за роботи от Колорадо. Canvas е създател на модел автономни колички, които могат да местят стоки из големи складове.

Amazon не коментира цената на сделката, но подчертава, че компаниите „споделят обща визия за бъдещето, където хората работят заедно с роботите, за да подобрят безопасността и преживяванията на работното място“.

Най-големият онлайн търговец на дребно в света все по-интензивно автоматизира и роботизира центровете си за изпълнение на поръчките с помощта роботи, отбелязва Ройтерс.

Първоначално Amazon разчиташе най-вече на модели от Kiva Systems, която после се съгласи да купи за 775 млн. долара през 2012 г. Сега тези роботи транспортират стоките от рафтовете на складовете до бюрата на работниците, които обработват поръчките на клиенти.

Наред с това Amazon има все по-голям интерес към технологиите за автономно управление на автомобили. Наскоро фирмата се включи във финансирането с 530 милиона долара на младата компания за безпилотни коли Aurora Innovation Inc.

Коментари по темата: „Amazon купи фирма за складови роботи”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    По живково време като ученик в техникум по изчислителна техника си карах стажа в такава фирма. В България.

Коментар