Прозрачен OLED дисплей се вписва естествено в интериора

Прозрачният дисплей се вписва естествено във всяко съвременно жилищно пространство (източник: Panasonic)

Концепция за прозрачен OLED дисплей представи Panasonic по време на „Salone del Mobile“ в Милано, Италия – най-голямото изложение за обзавеждане и лайфстайл в света. Дисплеите бяха част от инсталацията на швейцарската марка за мебели Vitra.

Прозрачният OLED дисплей е вграден в дървена рамка и наподобява стъклен шкаф. Като такъв, той се вписва естествено във всяко съвременно жилищно пространство. А в момента, в който бъде включен, се превръща в ярък OLED екран.

OLED дисплеят неусетно се превръща от пасивен обект в жив и динамичен елемент (източник: Panasonic)

Иновацията е резултат от работата по концептуален изследователски проект на Panasonic и Vitra. Прозрачният OLED дисплей е първата идея за приложение на новите технологии при интегриране на аудиовизуални устройства в жилищни пространства, реализирана от двете компании.

Прозрачният OLED дисплей, проектиран от скандинавския дизайнер Даниел Рибакен и Panasonic Design Kyoto, неусетно се превръща от пасивен обект в жив и динамичен елемент; от нещо, което трябва да се види, в нещо, което трябва да се гледа.

Прозрачният OLED дисплей е вграден в дървена рамка и наподобява стъклен шкаф (източник: Panasonic)

OLED дисплеят е изработен от материали като дърво, метал и стъкло. Технологичните компоненти са умело скрити в дървена рамка, която играе и ролята на поставка за устройството. В рамката елегантно е вграден и светлинен елемент, който подобрява зрителното преживяване и присъствие.

Panasonic все още не планира да предлага прозрачния OLED дисплей на пазара, но обяви, че активно анализира обратната информация за устройството и проучва потребителския интерес.

Коментар