Predator Helios 700 – новият геймърски звяр на Acer

Новият Predator Helios 700 бе топ атракция на Next@Acer в Ню Йорк (източник: видео Next@Acer)

Лаптоп за игри с мощта на десктоп компютър и с някои уникални функции показа Acer на най-значимото за компанията събитие тази година – Next@Acer в Ню Йорк, чието продължение се очаква по-късно в Берлин.

Очаквано, геймингът бе един от ключовите акценти в шоуто, организирано от тайванския производител, наред с хромбуците за образованието и корпоративния сектор, тънките и леки бизнес ноутбуци и новата линия продукти ConceptD.

Predator Helios 700 – най-мощният лаптоп за игри на Acer – идва с последно поколение процесор Intel Core i9 с възможности за овърклок и топ видеокарта NVIDIA GeForce RTX 2080/2070.

17-инчовия IPS екран с резолюция Full HD има честота на обновяване 144 Hz и време за реакция само 3 милисекунди (източник: видео Next@Acer)

Екранът е страхотен – 17-инчов IPS панел с резолюция Full HD, честота на обновяване 144 Hz, време за реакция само 3 милисекунди и поддръжка на технология Nvdia G-Sync. Визуалното геймърско изживяване е допълнено от пет говорителя и вграден събуфер.

Този изключителен ноутбук за геймъри включва до 64GB оперативна памет DDR4 и мрежов адаптер Killer DoubleShot Pro с безжичен модул Killer Wi-Fi 6AX 1650 и жичен E3000 с технология за разпределение на трафика, вкл между безжичната и жичната връзка.

Но най-впечатляващата особеност на Predator Helios 700 е клавиатурата Hyper Drift. Тя е проектирана така, че се явява част от системата за охлаждане на ноутбука, която се състои от два вентилатора AeroBlade 3D от четвърто поколение, пет медни тръби, изпарителна камера и технология Acer CoolBoost.

Predator Helios 700 се отличава с уникална подвижна клавиатура Hyper Drift (източник: видео Next@Acer)

Когато клавиатурата се изтегли напред, под нея се откриват два допълнителни въздушни всмукателя, които подпомагат охлаждането на мощните компютърни компоненти. Между тях е разположен стъклен панел, под който се виждат топло-отвеждащите тръби.

Клавиатурата подобрява и общата ергономика на геймърската система, тъй като се намира по-близо до потребителя, отколкото стандартните лаптоп клавиатури – не е необходимо геймърите да протягат ръка, за да достигнат клавишите. Подобна конструкция създава комфорт както при работа на настолен компютър, подчертаха от Acer.

RGB подсветка индивидуално за всеки клавиш се адаптира към ситуацията в играта. Предвидени са и клавиши MagForce с линейни превключватери, които при натискане осигуряват мигновена обработка. Около тъчпада Precision TouchPad е вградена синя светодиодна подсветка.

Когато клавиатурата се изтегли напред, под нея се откриват два допълнителни въздушни всмукателя, които подпомагат охлаждането (източник: видео Next@Acer)

Специален клавиш Turbo включва мигновено лаптопа на повишена честота. Наличен е и отделен клавиш Predator Sense, който дава достъп до информация за температурата на процесора и видеокартата, управлението на вентилаторите, RGB подсветката и други функции.

Predator Helios 700 несъмнено е следваща стъпка в гейминг изживяването. Този лаптоп дава на геймърите изчислителната мощ на десктоп конфигурациите, како се отличава с уникална клавиатура и спиращ дъха дизайн.

Коментар