Нетбук и от производител на видеокарти

Компанията Point of View, позната с множеството си Nvidia-базирани графични адаптери и кутии със захранвания, обяви ново допълнение в портфолиото си – серията нетбуци Mobii.
Освен с възможности за разширение, нетбуците на Point of View се отличават и с широка гама от цветови решения – лакови черен, бял, жълт, червен, зелен и син цвят.
Mobii е предназначен за работа или учебни цели, като предлага важните характеристики за този вече зрял клас продукти. Нетбукът е подходящ и за презентации, като алтернатива на тежкия ноутбук – може да се свърже с проектор или външен екран с VGA конектор.
Mobii е базиран на стандартен за класа Intel Atom N270 1.6 GHz процесор. В комбинация с 6-клетъчна 4400mAh батерия, нетбукът може да работи до 4 часа, а първоначалното зареждане на Windows XP трае само 25 секунди.
10.2-инчовият екран с LED подсветка работи с резолюция 1024×600. Конфигурацията включва 160GB SATA твърд диск, 1.3 MPix уебкамера с микрофон, слот за флаш карти SD/MS/MMC, Wireless 802.11b/g поддръжка и интегрирани високоговорители.
Налични са също три USB2 порта, VGA изход, 10/100 Mbps LAN, аудио вход и изход, Bluetooth опция. Теглото на нетбука е 1.25 кг.
Предимство на Mobii е разширяемостта: базовите 1GB памет и 160GB диск са лесно достъпни за ъпгрейд от по-взискателните потребители до съответно 2GB и 320GB. Освен това е налице и свободен mini PCI-express slot.
Point of View Mobii ще се предлага на нашия пазар ексклузивно от дистрибутора Солитрон с 24-месечна гаранция, осигурявана от ЛМ сервиз.

Коментар