Google Docs стана напълно съвместим с MS Office

Потребителите на G Suite получиха още едно удобство – пълна съвместимост с MS Office формати (илюстрация: Google)

Отпада един от основните проблеми при работа с файлове на Microsoft Office в уеб-базирания Google Docs. Приложението на Google се сдоби с вградена поддръжка на т.нар. нейтив формати на Word, Excel и PowerPoint.

Досега при редактиране, съвместна работа, коментиране и други операции се налагаше преобразуване на документите във формат на Google, макар че те бяха достъпни за разглеждане директно. Това неудобство съвсем скоро ще отпадне.

Google Docs вече поддържа следните нейтив формати:

  • Word: .doc, .docx, .dot;
  • Excel: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt;
  • PowerPoint: .ppt, .pptx, .pps, .pot.

Първоначално тази функционалност е налична само за корпоративните потребители на пакета G Suite – те ще я получат в близките две седмици, а по-късно ще бъде осигурена желаната съвместимост и за обикновените потребители.

На практика, потребителите ще могат да работят пълноценно с файлове от Microsoft Office директно в пакета G Suite, без да се налага да ги преобразуват. Нещо повече, система с изкуствен интелект, вградена в G Suite, ще се грижи за проверка на граматиката в текстовете.

Продуктите на Microsoft и Google стават все по-съвместими едни с други. Наскоро дори излезе и първата тестова версия на нов браузър Microsoft Edge, базиран на енджина на Chromium, който е в основата на Google Chrome.

Коментари по темата: „Google Docs стана напълно съвместим с MS Office”

добавете коментар...

  1. Big Brother

    Хайде, сега си представете корпоративни сливания, които биха родили чудовища като Microsoft-Google, Apple-Facebook, Amazon-Tesla-SpaceX!

  2. ?

    native = местен

Коментар