TravelMate P6 работи до 20 часа на батерия

TravelMate P6 ще зарадва бизнес потребителите с автономна работа до 20 часа (източник: Next@Acer)

Десетки нови продукти – за бизнеса, образованието, професионалистите и обикновените потребители – представи вчера в Ню Йорк тайванският производител Acer. Едно от най-ценните предложения за бизнеса с дебют на голямото събитие Next@Acer е ноутбукът TravelMate P6.

Това е модел, проектиран специално за бизнес потребители, които често са в движение. TravelMate P6 има 14-инчов екран с матрица IPS и резолюция 1920×1080 пиксела (Full HD). Дисплеят може да се разгъне на 180 градуса, т.е. хоризонтално за по-удобно споделяне на съдържанието.

Корпусът на ноутбука е направен от алуминиево-магнезиева сплав, той е много здрав и съответства на военните стандарти MIL-STD 810G и 810F. Здравината на лаптопа е изпитана на 26 падания от височина 1,22 мета върху различни части от корпуса.

Дисплеят на TravelMate P6 може да се разгъне на 180 градуса, до хоризонтално положение (източник: Next@Acer)

TravelMate P6 разчита на процесор Intel Core i7 от осмо поколение, допълнен от DDR4 памет с обем до 24 гигабайта и бърз SSD PCIe Gen 3 x4 NVMe с капацитет до 1TB. Като опция се предлага дискретна графична карта Nvidia GeForce MX250

Бизнес ноутбукът е дебел само 16,6 мм и много лек – едва 1,1 кг. Времето за автономна работа наистина е впечатляващо – до 20 часа с едно зареждане на батерията, при което се достигат 50% от капацитета само за около 45 минути.

TravelMate P6 идва с операционна система Windows 10 Pro, а потребителите могат да идентифицират с помощта на приложението Windows Hello и скенера на пръстов отпечатък, вграден в бутона за включване на захранването, или чрез инфрачервена камера с разпознаване на лице.

Новите ноутбуци на Acer са още по-тънки, по-леки и способни да работят по-дълго време на батерия (източник: Next@Acer)

В ноутбука е интегриран чип Trusted Platform Module (TPM) 2.0, който осигурява хардуерна защита с пароли и криптиращи ключове. TravelMate P6 поддържа също работа в мобилни мрежи 4G/LTE, за да предложи по-голяма свобода на бизнес потребителите.

Коментар