Нови вълни от иновации се чакат в мобилната индустрия

Един от най-високите приоритети на асоциацията на мобилната индустрия GSMA е да осигури по-голям спектър, стана ясно на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Нискочестотният спектър, освободен от централата за цифрова телевизия, ще има основна роля за продължаващото разширяване на мобилното широколентово покритие”, каза Том Филипс, отговарящ за държавната и регулаторна политика в GSMA, на парти по случай 10-годишнината на mobilkom austria group (mag), в състава на която е и Мобилтел.
Ако и когато правителствата в Централна и Югоизточна Европа пуснат този спектър в употреба, mobilkom austria group ще бъде в много изгодна позиция. Ще видите нови вълни на разрастване и иновации”, добави Том Филипс.
По-нататъшното развитие е възможно чрез интегрирането на мобилната свързаност в различни устройства и чрез постоянното разрастване на броя на клиентите на новите пазари.
Инициативите на GSMA – мобилна широколентова свързаност, мобилен начин на живот и мобилна планета – ще продължават да допринасят за разширяване на индустрията и иновациите, въпреки предизвикателствата, които поставя глобалният спад в икономиката, зяяви Борис Немсич, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group и mobilkom austria.
mag оперира в осем държави от Централна, Източна и Югоизточна Европа. Близо 18 милиона клиенти се възползват от нейните мобилни комуникации, съобщиха от компанията.

Коментар