Първи ядове със сгъваемия телефон на Samsung

Galaxy Fold ще се продава от 26 април в Съединените щати (източник: Samsung)

Samsung Electronics е получила „няколко“ съобщения за повреда на дисплеите на тестови бройки от сгъваемия телефон, който корейската компания представи наскоро и се готви да пусне в продажба.

Galaxy Fold, планиран за продажби от 26 април в Съединените щати, прилича на конвенционален смартфон, но се отваря като книга. Така той разкрива втори дисплей – двата екрана заедно формират нещо като таблет.

Сгъваемият смартфон на Samsung е един от няколко подобни модела, представени в последните месеци. Те се считат за най-голямата промяна в света на смартфоните от появата на iPhone досега.

Малко преди старта на продажбите обаче журналисти, снабдени с тестови бройки от модела, съобщиха за неизправности със смартфона след само един или два дни употреба, предаде Ройтерс.

„Ние ще инспектираме внимателни тези бройки, за да определим причината за проблема“, коментира случая от Samsung. Акциите на компанията веднага поевтиняха.

Неизправностите събудиха призрака на печално известния Samsung Galaxy Note 7, който се появи преди три години. Проблеми с батерията му доведоха до редица случаи на възпламеняване или експлозии. Това принуди Samsung да изтегли от пазара всички бройки от модела.

За сгъващия се дисплей анализаторите твърдят, че неизправностите при първата партида на тестовия модел не са неочаквани.

Коментар