Роботите на Boston Dynamics излизат на пазара

Куче-подобният робот SpotMini се очаква на пазара тази година (източник: Boston Dynamics)

Компанията за роботи Boston Dynamics е на път да спази обещанието си да пусне своите напреднали машини на пазара. По-късно тази година се очакват в продажба първи 100 бройки от куче-подобния робот SpotMini.

Шефът на компанията Марк Райбърт представи тази седмица сериен образец на SpotMini и обяви, че роботът ще влезе в производство скоро – през юли-август. Компанията планира да пусне на пазара 100 такива робота до края на годината.

Показаните по-рано образци представляват тестови модели, които Boston Dynamics продължава за доработва. Към момента няма официална информация за цените на роботите, очаквани на пазара – те ще бъдат обявени през лятото.

Марк Райбърт се надява SpotMini да стане „Android сред роботите“ (източник: Boston Dynamics)

Серийният SpotMini има нов корпус, защитен по-добре от падания, както и камери и датчици, разположени отпред, отстрани и отзад, благодарение на които роботът ще може да вижда във всички посоки.

Комерсиалната версия на SpotMini идва с познатата механичната ръка-манипулатор отпред, още по-гъвкава и маневрена. Марк Райбърт се надява SpotMini да стане „Android сред роботите“ и разработчиците да пишат приложения за него.

Коментари по темата: „Роботите на Boston Dynamics излизат на пазара”

добавете коментар...

  1. Джуджето Путин

    Първите бройки, ще бъдат купени от Русия. Очаквайте скоро, новите автономни оръжия, на транс-галактическата Руска федерация!

Коментар