ЦРУ: Службите на Китай финансират Huawei

Службите на САЩ излязоха с нови обвинения към Huawei – флагмана на китайската технологична индустрия (снимка: Huawei)

ЦРУ обвини технологичната компания Huawei, че получава финансиране от спецслужбите на Китай. Това е поредна стъпка в ескалацията на напрежението между САЩ и Китай – двете водещи икономики в света водят търговска война със сериозни последици за бизнеса на ИТ компаниите.

Според американските служби, във финансирането на Huawei участват Комисията по национална сигурност, Народната освободителна армия на Китай и службата към държавна сигурност, която отговаря за научно-техническото и икономическо разузнаване, съобщи британският Таймс.

По-рано тази година ЦРУ сподели своите разкрития за Huawei с други членове на разузнавателната група Five Eyes, в която влизат Великобритания, Австралия, Канада и Нова Зеландия.

Huawei, от своя страна, отрича обвиненията. „Не коментираме необосновани обвинения, подкрепени с нулеви доказателства от анонимни източници“, коментира представител на китайската компания пред Таймс.

През седмицата Ройтерс съобщи, че на среща в Прага следващия месец Съединените щати ще настояват пред своите съюзници да предприемат общи мерки и политики за сигурност, които ще затруднят Huawei да доминира в мрежите от пето поколение (5G).

Коментари по темата: „ЦРУ: Службите на Китай финансират Huawei”

добавете коментар...

 1. ха

  Ама Фофу ти не си ли от децата? Аз с такова впечатление за теб бях останал…

 2. Фофу

  Децата откриват света. И са умни. С един размах разбиват глобалните конспирации, та не им дават да мръднат. Очаквайте китайските и янксите служби утре да са на колене пред вас и да молят и наддават повече да не ги разобличавате повече.

 3. Lordoff

  За мен няма никакво съмнение, че сътветните компании и от двете страни на спора сътрудничат на съответните служби!

 4. Anonymous

  Какви лоялни практики можеш да очакваш тъкмо от янките? Безнадеждно изостанаха от Китай в 5G и сега се опитват да наваксат по типично техния си начин…

 5. :D

  Министерството на Държавната Сигурност на Китай:

  ЦРУ, АНС и ФБР финансират Гугъл, Фейсбук, Туитър, WhatsApp, Инстаграм и имат директен достъп до всичките им данни за потребителите.

 6. Anonymous

  Без доказателства, това прилича на нелоялна търговска практика.

Коментар